Oorzaak

Het komt regelmatig voor dat een paard/ pony een dunne of korte staart heeft door vreterij van veulens. Je komt dan  ‘s ochtends in de stal en tot grote schrik is de staart van de merrie een heel stuk korter of dunner en het veulen kijkt je heel onschuldig aan van, heb ik dat gedaan? Of wanneer paarden in de koppel lopen en bij elkaar de staart er af vreten b.v. bij jonge hengsten. Ze komen dan uit de wei, voor verkoop of hengstenkeuring en hebben geen staart. Geen gezicht! Ook zijn er paarden die van zichzelf altijd een dunne staart houden door bijvoorbeeld haar wat spontaan afbreekt.

Systemen

Voor dit probleem hebben wij de oplossing.  We kunnen daar nieuwe plukken in vlechten en dan wordt de staart weer langer en voller. Maar onze ervaring is dat de staart er eigenlijk alleen maar slechter van wordt. Doordat je permanent wat aan het eigen haar hangt kan de staart nog meer gaan jeuken/irriteren of het haar breekt spontaan af. Het resultaat is dat de staart eigenlijk alleen maar dunner wordt in plaats van dikker. Daarom heb ik de wisselstaart ontwikkeld. Deze gebruik je alleen voor wedstrijden, keuringen of les, en verder van de dag kan zo’n staart dan met rust worden gelaten. De wisselstaart kun je zelf in een paar minuten  aanbrengen en verwijderen en kan daarna gewoon hergebruikt worden. Of je kunt zelfs één wisselstaart gebruiken voor meerdere paarden wanneer ze de zelfde kleur hebben. We gebruiken daarvoor echt paardenhaar, dus we kunnen bijna altijd de juiste kleur vinden.

Meestal kan ik aan de hand van een goede foto de juiste staart bij je paard maken. Je hoeft dus geen lange reis met je paard te maken. Wanneer ik dan de staart klaar heb stuur ik hem met beschrijving per post naar je toe. Wil je de staart wel zelf komen afhalen dan kan dat natuurlijk ook.

Door deze oplossing geef je, je paard weer een dikke staart en je paard krijgt een compleet ander beeld. Dit geeft je zelf minder teleurstelling!! Omdat je ook al gauw wordt nagekeken van “die heeft een dunne / korte staart”, maar daar hoef je, je dan niet meer om druk te maken.